DIY: tea/kv filter papírból rózsa

 
Kipróbáltam teafilter-papír rózsa készítést, a pinteresten találtam egy képsort , onnan jött az ötlet.
Anyag és eszköz szükséglet:2-3 teafilter/kv filter papír, drót/vagy hurkapálca, szártakaró, ragasztó, olló, papír, alufólia, festék+víz
Elkészítés menete: vágjunk ki sablont a papírból mérete: ( eredetileg dupla szirom volt, de a felhasználáskor én egyesével szebben tudtam felragasztani).
Én félbehajtottam a filtert, és úgy vágtam ki a sablon-így többet tudok egyszerre)-egy filterből összesen 12 szirom jön ki.
Nem szeretem előrajzolni a sablont az anyagra, mivel ott marad a ceruza/toll nyoma a munkadarabomon, ezért inkább iratcsipeszt használok a sablon rögzítésére ( a textileknél is nagyon jól működik)
Ha drótból szeretnénk a szárát, fogóval hajlítsuk be a végét, majd tekerjük körbe szártakaró papírral. A hurkapálcát csak körbe kell tekerni. Ha nincs szártakaró papírunk, használhatunk helyette krepp-papírt, esetleg színes selyempapírt.
Én szoktam tenni a szár végére egy kicsi gömböt, amit alufóliából  készítek ( de lehet, papír vagy hungarocell golyót is használni)
Érdemes a egy csap ragasztóval rögzíteni, majd formázzuk, inkább csepp alakú legye, mint gömb. Az alufóliát elkezdem összehajtogatni, kb.  addig, amíg egy 2,5*2,5 négyzetet kapok.
Majd szártakaróvall ezt is fedjük be. Ezután a szirmok ragasztása következik.
A drót végét beragasztózom és rányomom az első szirmot, majd egy picit megtekerem. Ezután a többi szirmot, úgy ragasztom rá, hogy ahol nyitva van a szirom, oda kerüljön a másik szirom közepe.
 A szirmok széleit hurkapálcával tudom formázni, úgy, hogy rátekerem Az ujjaimmal is tudom még, összecsípem a papírt.
Ha készen vagyok a formázással, illetve a szirmok felragasztásával, akkor festem a szirmokat: akril festéket nagyon felhígítok vízzel, majd a rózsát beleengedem és hagyom, hogy felszívja a színezett vizet.
Ha túl világosnak találná festékkel még sötétíthetjük a szirmokat, illetve a széleit kiemelhetjük.
 újrahasznosítás
További hírek